pinjaman perniagaan

pinjaman peribadi

SULIT & PERSENDIRIAN

Kita akan pastikan bahawa maklumat yang anda bagi adalah sulit dan persendirian. Kita yakin dalam memastikan maklumat anda adalah selalu dilindungi daripada tersebar. Syarikat kita merupakan sebuah syarikat pemberi pijaman yang boleh dipercayai.

MENGIKUT UNDANG-UNDANG

Kami mematuhi segala undang-undang semasa menjalankan perniagaan kami. Ini adalah untuk memastikan bahawa kita mengurusi setiap akaun pemberian pinjaman dibawah kita dengan profesional dan cekap.

PASTIKAN MUDAH

Kami memahami bahawa setiap pelanggan mempunyai keperluan dan keadaan yang berbeza. Oleh itu, kita menjalankan konsep “PASTIKAN MUDAH” dalam menjalani perniagaan kita. Kita akan menerangkan semua kos yang terlibat dalam pinjaman dan mencadangkan anda jenis pinjaman yang dapat memenuhi permintaan anda.

Soalan Lazim Tentang Pinjaman Wang Berlesen Malaysia

Orang membuat pinjaman duit di Malaysia atas beberapa sebab yang berbeza. Kebanyakan orang dewasa di Malaysia mempunyai bayaran dan perbelanjaan peribadi yang perlu dijelaskan.

Malah usahawan Malaysia yang memberi inspirasi pada orang ramai juga menggunakan pinjaman komersial sebagai tambahan kepada duit modal perniagaan. Walau apa jua sebab anda mencari pinjaman peribadi, EasyLoan88 ada di sini untuk melancarkan proses memilih peminjam wang berlesen yang cemerlang untuk perkhidmatan pinjaman yang mudah dan cepat. Di sini ada disenaraikan beberapa kata kunci yang anda perlu selidik apabila ingin mendapatkan kelulusan dari pinjaman segera online yang terbaik:

Jenis-jenis pinjaman peribadi

Seperti mana jenis-jenis pinjaman lain, pinjaman peribadi boleh diklasifikasikan sebagai bercagar atau tidak bercagar. Pinjaman bercagar sangat bagus jika anda tidak mempunyai rekod skor kredit yang baik dan ingin mendapatkan kadar faedah yang lebih rendah dan jumlah pinjaman yang agak besar. Tempoh pembayaran balik juga adalah lebih lama, memberikan anda peluang untuk membayar hutang anda tanpa mengambil risiko akan kehilangan aset anda.

Bagi orang yang mempunyai rekod skor kredit yang baik, pinjaman tidak bercagar adalah salah satu kaedah yang mereka boleh pilih. Pinjaman-pinjaman ini tidak memerlukan cagaran dan proses kelulusannya adalah lebih cepat. Anda juga akan mempunyai kelonggaran untuk memilih terma pinjaman anda, jadi anda akan mendapat pilihan yang sesuai dan sempurna untuk keperluan anda. Perbezaan antara pinjaman yang bercagar dan tidak bercagar adalah pada kadar faedah dan jumlah pinjaman.

Memahami proses pinjaman wang

Sebelum membuat permohonan pinjaman wang kepada bank atau syarikat pinjaman wang berlesen, anda harus menyemak skor kredit anda. Mempunyai skor kredit yang bagus akan membantu apabila anda ingin memenuhi syarat dalam mendapatkan kadar faedah yang lebih baik. Malah, perlu diingat bahawa anda dibenarkan untuk bertanyakan pihak bank atau pemberi pinjaman mengenai keseluruhan proses permohonan sebelum menandatangani pinjaman.

Tanyakan soalan-soalan berikut:

 • Berapa lamakah masa untuk memproses pinjaman?
 • Bilakah anda akan menerima jumlah wang yang dipinjam?
 • Adakah anda boleh melakukan permohonan pinjaman dalam talian? Apakah yang perlu anda berikan sebagai bukti identiti?
 • Adakah pemberi pinjaman berlesen? Adakah mereka mematuhi peraturan yang ditetapkan oleh Akta Peminjam Wang Berlesen 1951?

Apa yang perlu anda bawa semasa proses permohonan pinjaman?

Bergantung kepada jenis pinjaman – secara dalam talian atau secara peribadi – serta keperluan yang ditetapkan sama ada oleh pihak bank atau syarikat pinjaman duit segera, anda perlu memberikan bukti identiti. Tahap peraturan yang ketat dalam dokumen yang perlu anda bawa, juga memainkan peranan.

Kebanyakan bank dan pemberi pinjaman akan meminta dokumen seperti bukti identiti pengenalan, kewarganegaraan, pendapatan, kediaman, dan banyak lagi. Anda juga mungkin perlu memberikan penyata cukai atau salinan penyata bank

Bagaimana saya ingin memilih pemberi pinjaman wang berlesen?

Pemberi pinjaman wang adalah syarikat yang membuat wang hanya dengan memberi pinjaman secara sah kepada orang lain pada kadar faedah tertentu, seperti mana yang dilakukan oleh bank. Anda ingin memastikan bahawa peminjam wang yang anda pilih boleh dihormati dan mengikut kod etika.

Pada masa kini, terdapat lebih daripada 3,000 pemberi pinjaman wang berlesen di Malaysia, kebanyakannya beroperasi pada skala yang lebih kecil, yang bermaksud anda mempunyai pilihan peminjam yang luas untuk membuat permohonan. Easy Loan 88 adalah salah satu daripada syarikat pinjaman berlesen yang boleh dipercayai di Malaysia yang menawarkan pelbagai jenis pinjaman seperti pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan, pinjaman hari gaji, pinjaman tidak bercagar, pinjaman bercagar dan kebanyakannya boleh mendapat kelulusan pinjaman dengan cepat.

Kedua-dua bank dan syarikat pinjaman berlesen mempunyai kelebihan tersendiri yang unik. Pastikan anda mempertimbangkan pilihan ini dalam permohonan bantuan kewangan segera:

Kelebihan Bank

 • Apabila anda perlu membayar sesuatu yang sangat mahal, seperti kereta atau rumah, bank boleh meminjamkan sejumlah besar wang.
 • Anda boleh meminjam untuk tempoh yang lebih lama. Bank boleh menawarkan tempoh sehingga 10 tahun.
 • Anda tidak memerlukan wang dengan segera, kerana bank biasanya mengambil masa yang lebih lama daripada pemberi pinjaman wang untuk meluluskan pinjaman dan memberikan wang pinjaman tersebut. Ini memberi anda masa untuk menyimpan wang anda sendiri untuk memulakan pembayaran balik dengan serta-merta.

Kelebihan Pemberi Pinjaman Berlesen

 • Anda tidak perlu meminjam wang yang banyak. Menggunakan peminjam adalah cara yang terbaik apabila anda menghadapi kecemasan kecil atau perbelanjaan anda secara tiba-tiba memerlukan wang kurang daripada RM10,000. Peminjam wang jarang memberi pinjaman dengan jumlah yang lebih tinggi daripada RM10,000.
 • Peminjam wang boleh mendapatkan kelulusan dan memberikan pinjaman lebih cepat daripada bank, menjadikannya sesuai untuk orang yang memerlukan wang yang cepat dan mudah.

Apakah perbezaan Antara pemberi pinjaman wang berlesen dengan Ah long?

Perbezaan utama antara kedua entiti ini ialah pemberi wang berlesen boleh menjadi penyelamat hidup, sedangkan Ah Long adalah pemberi pinjaman yang melakukan kekejaman dan perkara yang tidak sah dari segi undang-undang terhadap mangsa sehingga anda terpaksa membayar jumlah bunga yang besar. Untuk mengelakkan diri daripada situasi yang mengerikan itu, anda harus memahami perbezaan antara pemberi pinjaman wang berlesen dan Ah Long:

 • Peminjam wang yang berlesen mempunyai pinjaman tidak bercagar berdasarkan pendapatan. Jika anda bercakap dengan pemberi pinjaman yang menawarkan jumlah yang luar biasa tinggi, anda mungkin berurusan dengan Ah Long.
 • Peminjam wang berlesen tidak akan mengenakan kadar faedah di atas pasaran. Namun, Ah Long diketahui mengenakan faedah 40% setiap bulan atau lebih.
 • Peminjam wang yang berlesen sentiasa mempunyai alamat dan pejabat fizikal untuk anda lawati. Oleh kerana Ah Long menjalankan perniagaan secara haram, mereka tidak akan mempunyai pejabat dan akan mengatakan yang mereka boleh beroperasi semata-mata di internet.

Akhir sekali, Ah Long kadang-kadang akan menggunakan nama, alamat, dan nombor lesen pemegang lessen untuk membina kepercayaan yang palsu. Sentiasa menyemak semula nombor SSM pada direktori rasmi untuk memastikan ia sepadan dengan apa yang disenaraikan di laman web. Malah, desak mereka untuk menandatangani kontrak di pejabat berdaftar.

Mohon pinjaman segera dalam talian dari pemberi pinjaman wang berlesen Malaysia

Pinjaman wang berlesen yang boleh dipercayai adalah aset yang indah jika ingin menerima pinjaman dengan cepat, tetapi anda juga perlu memastikan keselamatan kewangan anda agar tidak berisiko. Sekarang apabila anda telah tahu apa yang perlu dicari ketika berkunjung ke bank Malaysia atau penyedia pinjaman peribadi dalam talian, anda mungkin mempunyai beberapa persoalan lain. Perlukan pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan, pinjaman tunai, pinjaman tidak bercagar, pinjaman bercagar, pinjaman untuk perkahwinan, pinjaman hari gaji di Malaysia dengan kelulusan segera? Jangan teragak-agak untuk menghubungi Easy Loan 88 di talian 016-889 1260 hari ini, jadi anda boleh alami betapa cepat dan mudahnya menerima pinjaman segera daripada kami!

whatsapp sekarang